Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας της Ειδομένης

eidomenh_plotter

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ, 1/12 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

χαρτιά σε όλες τις μετανάστριες & τους μετανάστες

συνέλευση no lager θεσ/νίκη

Πόλεμο στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών

Με τις μεταναστευτικές ροές προς την ευρώπη (και όχι μόνο) να έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε έναν εντεινόμενο πόλεμο εναντίον των μεταναστών (αντιμεταναστευτική πολιτική). Στην προσπάθεια αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο, οι μετανάστριες περνούσαν κατά χιλιάδες τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τελικό προορισμό τη βόρεια ευρώπη. Πλέον, με τις ανάγκες του κεφαλαίου να αναδιαρθρώνουν ανάλογα τη συνθήκη των συνόρων, παρατηρούμε τη στρόφιγγα να κλείνει. Η αρχή έγινε στην ουγγαρία με το κλείσιμο των συνόρων και συνεχίστηκε με φράχτες να υψώνονται στα σύνορα σερβίας, κροατίας και σλοβενίας. Ακολουθώντας την ίδια αντιμεταναστευτική πολιτική και η ελλάδα, ως κράτος μέλος της ευρώπης-φρούριο, διατηρώντας το φράχτη του έβρου αριθμεί ήδη 600 νεκρούς στα θαλάσσια σύνορά της.

Τις τελευταίες μέρες, ένα εθνικό φιλτράρισμα εκτυλίσσεται στα σύνορα ελλάδας-μακεδονίας όπου επιτρέπεται το πέρασμα μόνο σύρων, αφγανών και ιρακινών. Ο διαχωρισμός “προσφύγων” και “λαθρομεταναστών” λαμβάνει χώρα στην ειδομένη με αποτέλεσμα χιλιάδες μεταναστών να παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό άθλιες συνθήκες. Το μόνο που έχει στηθεί είναι ένας πρόχειρος καταυλισμός -με πολλές μετανάστριες να μη χωράνε καν και να μένουν εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες- ελεγχόμενος από τις ΜΚΟ. Οι τελευταίες μοιράζουν ανθρωπισμό αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες ως θύματα, δημιουργώντας συνθήκες συμμετοχικής απανθρωποποίησης. Έχοντας αναλάβει εργολαβικά τη σίτιση – μεταξύ άλλων – των μεταναστριών και μη επιτρέποντας σε άλλους να μοιράσουν δωρεάν φαγητό, τις εξοντώνουν εξωθώντας τες σε ουρές αναμονής για μιάμιση ώρα. Πρόκειται για ένα μόνο τμήμα της αλυσίδας πειθάρχησης που εγχαράσσεται στα σώματα των μεταναστών. Ο πραγματικός ρόλος των ΜΚΟ δεν είναι άλλος από την αναπαραγωγή της υπάρχουσας κοινωνικής δομής η οποία στην προκειμένη κρύβεται πίσω από “ανθρωπιστικές” αντιλήψεις που επιτρέπουν το ξέπλυμα συνειδήσεων και το συνεχή διαχωρισμό μεταξύ των καταπιεσμένων, όπου “εμείς” καλούμαστε να σώσουμε τους κακόμοιρους “άλλους”.

Οι μετανάστες όμως, δεν είναι θύματα που αναζητούν την προστασία ή τη σωτηρία στα πρόσωπα φιλάνθρωπων ευρωπαίων. Υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους προτάσσουν τα σώματά τους στον αγώνα για τη διεκδίκησή της. Μαροκινοί, ιρανοί και πακιστανοί μετανάστες κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην ουδέτερη ζώνη ελλάδας – μακεδονίας στις 23/11 απαιτώντας ελεύθερη διέλευση στην ευρώπη. Την ίδια μέρα 10 ιρανοί μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας ράβοντας τα στόματά τους, η οποία έληξε στις 27/11. Αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες και τις μετανάστριες επί ίσοις όροις, ως ταξικά μας αδέρφια, αντιλαμβανόμαστε πως κάθε πράξη αλληλεγγύης δεν μπορεί παρά να είναι προϊόν του οριζόντιου ανταγωνιστικού κινήματος.

Ενάντια στο διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών

Ελεύθερη μετακίνηση όλων των μεταναστριών

Να σταματήσουμε τον πόλεμο εναντίον των μεταναστών

συνέλευση NO LAGER θεσσαλονίκης