Πόλεμος χωρίς ανακωχή

afisa no lagerΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΕΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

Ιούλιος: Αθώωση του μεγαλοτσιφλικά στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και των επιστατών μπράβων του, οι οποίοι είχαν επιτεθεί τον Απρίλιο του 2013 με καταιγισμό πυροβολισμών σε δεκάδες μετανάστες-εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας που διεκδικούσαν με μαζική κινητοποίηση τα μεροκάματα 6 μηνών. Λίγες μέρες πριν τη δίκη προηγήθηκε ξυλοδαρμός του βασικού μάρτυρα.

Μπήκε στο αρχείο ο φάκελος για το Φαρμακονήσι, κλείνοντας τη δικαστική διερεύνηση για τους δολοφόνους λιμενόμπατσους, που στις 20 Ιανουαρίου 2014 βύθισαν πλοιάριο μεταναστών από το Αφγανιστάν με αποτέλεσμα τον πνιγμό 11 από αυτούς.

3 γνωστοί θάνατοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Κόρινθο, Αμυγδαλέζα μέσα στο 2014, οι δυο από αυτούς μέσα στο καλοκαίρι.

2 Σεπτέμβρη: κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των μεταναστών στην πτέρυγα Α2 του στρατοπέδου της Αμυγδαλέζας, μπάτσοι εισέβαλαν και διέταξαν τους μετανάστες να στοιχηθούν για καταμέτρηση. Όταν οι μετανάστες αρνήθηκαν, ακολούθησε οχετός ρατσιστικών βρισιών και χτυπήματα από τους μπάτσους. Οι μετανάστες αντέδρασαν και διεκδίκησαν το αυτονόητο της ύπαρξής τους στο προαύλιο. Τότε επενέβησαν μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε όλο το στρατόπεδο, οι οποίες τους οδήγησαν – ξυλοκοπώντας τους άγρια – πίσω στα κοντέινερ. Ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ να μπαίνουν και μέσα στα κοντέινερ με αποτέλεσμα άγνωστο αριθμό τραυματιών. Τελικά 11 μετανάστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Μενιδίου, αρκετοί από αυτούς σοβαρά χτυπημένοι.

Περισσότεροι από 2000 νεκροί μετανάστες για το 2014 στην προσπάθειά τους να περάσουν μέσω θαλάσσης από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ιούλιος: Απεργία και διαδήλωση των μεταναστών εργατών γης στη Σκάλα Λακωνίας με κύρια αιτήματα την παύση των διώξεων και τραμπουκισμών από τους μπάτσους και την καταβολή των μεροκάματών τους.

Αύγουστος: Απεργία πείνας μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο, για την παράταση της 18μηνης κράτησής τους.

Απεργία πείνας τέλη Αυγούστου πραγματοποιούν 100 μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.

Με την έλευση της κρίσης, οι μετανάστες, ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της εργατικής τάξης, μετατράπηκαν σε αποδιοπομπαίο τράγο. Στο πλαίσιο της υποτίμησης της εργασίας, ως αναγκαίου σταδίου του καπιταλιστικού κύκλου καταστροφής και “ανάπτυξης”, οι απαγορευμένοι εργάτες γίνονται πια περιττοί ως φθηνό εργατικό δυναμικό. Ο ρόλος που τους ανατίθεται είναι άλλος: διαφημισμένα θύματα του καθεστώτος εξαίρεσης, “άνθρωποι-σκουπίδια”, βορά για το μίσος της φτωχοποιημένης κοινωνίας. Το έγκλημα είναι ορατό. Καιρός να γίνει ορατή και η απάντηση.

Να γκρεμίσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/στριών

Αλληλεγγύη στους καθημερινούς αγώνες τους!

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *