Απεργία πείνας των έγκλειστων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

amygd21

Απεργία πείνας ξεκίνησαν χτες (17/11) οι έγκλειστοι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην αμυγδαλέζα με αφορμή το θάνατο ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές και ενός μετανάστη από το Πακιστάν. Ο Μοχάμεντ Ασφάκ, από το Πακιστάν, πέθανε στις αρχές του Νοέμβρη (δεν έχει διευκρινιστεί ούτε η ημερομηνία ούτε η αιτία θανάτου), αφού οι ανθρωποφύλακες της αμυγδαλέζας επί 2 εβδομάδες αδιαφορούσαν για τις εκκλήσεις του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων· ο σαδισμός των δεσμοφυλάκων είχε ξεκινήσει όμως νωρίτερα, όταν τον είχαν χτυπήσει άγρια σε εξέγερση στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Οι δολοφονίες αυτές δεν είναι οι πρώτες και δεν θα είναι οι τελευταίες όσο οι μετανάστες συνεχίζουν να είναι έγκλειστοι στα κολαστήρια.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους μετανάστες της αμυγδαλέζας

 

amygd2

αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

υπαρχει η εξης ενημερωση τηλεφωνικα απο μεταναστες οπου ζουν φυλακισμενοι στην αμυγδαλεζα κατω απο αθλιες συνθηκες.οι ιδιοι επικοινωνισαν μαζι μας ζητωντας τα παρακατω οπου αναφερουν να δημοσιευτουν.η επικοινωνια εγινε με μεταναστες οπου βρισκοντουσαν στην ηγουμενιτσα  πριν 3 χρονια και διωχτηκαν με τη βια μεσω των ματ κατω απο πολιτικες εντολες και με μεταναστες οπου βρισκοντε στην αμυγδαλεζα και εχουν συληφθει σε αλλα σημεια οι περισσοτεροι στην αθηνα.

η συνομιλια-ενημερωση φαινετε σαν μια κραυγη εναντια σε εναν αργο ψυχολογικο και σωματικο θανατο που βιωνουν σε μια ευρωπαικη “δημοκρατια”

ζητουν να γινουν γνωστα

-απο 18 μηνες οπου ηταν η κρατηση μας εχει γινει 26.αν καναμε εμποριο ναρκωτικων φονους το κρατος βαζει τους ανθρωπους αυτους φυλακη.εμας γιατι μας βαζουν 26 μηνες φυλακη σαν δηθεν κρατηση.με ποιο δικαιωμα αφου δεν διωκομαστε για κατι και δεν εχουμε κανει κατι.

-στην αμυγδαλεζα βρισκομαστε 3000 ανθρωποι φυλακισμενοι αδικα.

-1000 ατομα βρισκομαστε σε απεργια πεινας.

-στις 19-11-2014    20 ατομα μεταφερθηκαν στο νοσοκομειο με σοβαρα προβληματα λογω της απεργιας πεινας.

-οταν ζηταμε γιατρο για προβλημα υγειας τον βλεπουμε μετα απο 1 μηνα.

-οταν υπαρχει προβλημα υγειας ο γιατρος μας ρωταει αν εχουμε χρηματα η αν καποιος μπορει να μας στειλει για να αγορασουμε τα φαρμακα που χρειαζοντε.με αλλο τροπο φαρμακα δεν βρισκοντε.τα μονα φαρμακα που μας δινουν ειναι ντεπον.

-στις 19-11-14 ηρθαν καναλια λογω της απεργιας πεινας να επισκεφτουν το κεντρο κρατησης και διωχτηκαν απο την αστυνομια.

-οι αστυνομικοι μας βριζουν, μας φτυνουν ,μας χτυπαν συνεχως.

-οι αστυνομικοι μας απειλουν να σταματισουμε την απεργια πεινας.

-οταν δεν πιανουν οι απειλες τους ανωτεροι τους μας υποσχοντε πως αν σταματισουμε την απεργια πεινας θα αφησουν ατομα απο μας ελευθερα σαν ανταμοιβη.μιλαμε φυσικα για 5 με 10 ατομα το πολυ ωστε να σπειρουν τη διχονοια μεταξυ μας.

-πριν 6 μερες 2 ατομα χασαν τη ζωη τους.ο ενας απο το μπαγκλαντεζ και ο αλλος απο πακισταν.ο ανθρωπος απο το πακισταν ζητουσε γιατρο για ενα μηνα.αφου τον πηρα μας ενημερωσαν οτι πεθανε απο προβλημα υγεις.πιστευουμε οτι πεθανε απο ξυλοδαρμο της αστυνομιας κατα τη μεταφορα του.

-το φαγητο που μας δινουν δεν το τρωνε ουτε πεινασμενα σκυλια.ειναι αθλιο.

-οταν βρεχει η βροχη σταζει μεσα στις τρωγλες που ζουμε.

-η βρωμα ειναι αφορητη

-υπαρχουν πολλα ατομα απο εμας οπου μας συνελλαβαν αστυνομικοι και ενω ειχαμε κοκκινη καρτα μας σκισαν τα χαρτια και μας κλεισαν εδω στο κολαστηριο της αμυγδαλεζας.

ειμαστε ανθρωποι και οχι ζωα.αν και ουτε τα ζωα δεν εχει το δικαιωμα να εκμεταλευετε ετσι ο ανθρωπος.

δεν εχουμε ελλη επιλογη απο την απεργια πεινας ακομα και αν χρειαστει να θαφτουμε ζωντανοι στην αμυγδαλεζα.για ποια δημοκρατια μιλατε.

ζηταμε την αλληλεγγυη και την πληροφοριση για το τι συμβαινει εδω.

απεργοι πεινας απο αμυγδαλεζα

…………………………………………………………………………………..

αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Σημερα 21-11-15 οι μεταναστες στην αμυγδαλεζα σταματισαν την απεργια πεινας εως την πεμπτη αφου δεχτηκαν επισκεψη του αρχιμπατσου διοικητη οπου τους υποσχεθηκε να αλλαξουν τα πραγματα αρκει να δεχτουν να σιτιστουν.εδωσαν αιτηματα στους υπευθυνους του νταχαου οπου ζηταν να γινουν γνωστα.

-οσοι ειναι πανω απο 18 μηνες φυλακισμενοι στην αμυγδαλεζα να αφεθουν ελευθεροι αμμεσα.

-οι αρρωστοι να τους επισκεπτει γιατρος και να κρινει ποιοι θελουν νοσοκομειακη περιθαλψη

-να υπαρχουν δωρεαν φαρμακα για τις αναγκες τους

-να τους δωσουν κινητα και να επιτρεπετε να επικοινωνουν με τις οικογενειες.τα κινητα τους να τους επιτρεπετε να χρησιμοποιοουντε για 8 ωρες τη μερα.(σημερα τους δωσαν 5 κινητα)

-να σταματισουν οι βρισιες και οι ξυλοδαρμοι απο τους αστυνομικους

-να αλλαξει αμεσα το φαγητο το οποιο ειναι αθλιο

-να δωσουν ασυλο

-8 ατομα με κοκκινη καρτα να απελευθερωθουν αμεσα.να κοιταξουν και στο αλλοδαπον οπου πηραν τις καρτες και οτι δεν ψευδοντε αφου οι αστυνομικοι σε ελενχους τους σκιζουν τα χαρτια και τους συλλαμβανουν.

-αμεση απελευθερωση του ΑΣΑΜ ΖΕΜΠΡΙ πενηνταχρονου απο το αφγανισταν οπου εχει χαρτια.ο ΑΣΑΜ δεν ειχε δωσει 2 ενοικια στο σπιτι που εμενε με αποτελεσμα ο ιδιοκτητης να φωναξει την αστυνομια οπου πεταξε στο δρομο τη γυναικα του και το οκταχρονο παιδι του ενω τον ιδιο τον φυλακισαν στην αμυγδαλεζα.

οι μεταναστες της αμυγδαλεζας ενημερωνουν πως αν δεν αλλαξουν τα πραγματα θα ξαναρχισουν απεργια πεινας την πεμπτη και ειναι ετοιμοι να καψουν αυτο το νταχαου ακομα και αν χρειαστει να καουν και οι ιδιοι.επισης ενημερωνουν πως δεν φοβουντε τιποτα μιας και δεν εχουν τιποτα πλεον τιποτα να χασουν και να αργοπεθαινουν στην αμυγδαλεζα.

τη δευτερα πιθανον να επικοινωνισουμε με την οικογενεια του ΑΖΑΜ ΖΕΜΠΡΙ οπου βρισκετε σε πολυ δυσκολη κατασταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *