Πορεία αλληλεγγύης στους φυλακισμένους μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 19/2

poreia_19-2_aytoktonia

Το κράτος έχει συνέχεια”

…δήλωνε ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μμε

Την Τρίτη 10/2 στο νοσοκομείο Σωτηρία άφησε την τελευταία του πνοή ο 23/χρονος Αφγανός πρόσφυγας SAYED MAHDI AKBARE. O SAYED, που κρατείτο στο Κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ διαγνώσθηκε πως έπασχε από χρόνιες παθήσεις.

Την Τετάρτη 11/2 μετανάστης από την Υεμένη αυτοκτόνησε στις 11/2 το βράδυ στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του και του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή. Αυτοκτόνησε κάνοντας βρόχο με την μπλούζα του στο λαιμό του.

Την Παρασκευή 13/2 μετανάστης από το Πακιστάν 22 χρονων αυτοκτόνησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Είχε περάσει 22-23 μήνες στην αμυγδαλέζα, αφέθηκε ελεύθερος και μετά από 1 μήνα τον έπιασαν στην Κρήτη. Ήταν στη φυλακή για 3 μήνες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην αμυγδαλέζα για να ξαναεκτίσει το δεκαοκτάμηνο. Μην αντέχοντας να βιώσει τις ίδιες άθλιες συνθήκες, αυτοκτόνησε.

Και σ’αυτό σίγουρα είχε δίκιο.

…συνέχεια στις δολοφονίες μεταναστών

Όπως κάθε καπιταλιστικά ογανωμένο κράτος, έτσι και το ελληνικό, ασχέτως με το ποιά θα είναι η ομιλούσα κεφαλή του, το μόνο που μπορεί να κάνει με τη διαχείριση των μεταναστών είναι να προχωράει ακάθεκτο με μαστίγιο και καρότο. Τι κι αν εξωραϊστούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τι κι αν το ξύλο και το κυνηγητό γίνεται με τακτ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ταυτόχρονα θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιστατικά με ανθρώπους που εξοντώνονται στα σύνορα, που εγκλωβίζονται σε δουλειές για ψίχουλα, που πρέπει να ζουν με τις σφαίρες να σφυρίζουν στα αυτιά τους.

Ούτε μπορούμε, ούτε επιτρέπεται να κάνουμε πίσω πιστεύοντας σε φρούδες κοινοβουλευτικές ελπίδες βγάζοντας μόνοι τα μάτια μας. Ενάντια σε κάθε διαμεσολάβηση, οφείλουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των μεταναστών/στριων που είναι και δικοί μας αγώνες. Όλοι μαζί, ντόπιοι και ξένοι, κομμάτια της ίδια τάξης, να αγωνιστούμε μέχρι το γκρέμισμα και του τελευταίου κέντρου κράτησης.

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19/2, 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Συνέλευση No lager στη θεσσαλονίκη

f-0c0af27a21-empty-fname

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

10/2 θάνατος Αφγανού μετανάστη, ασθενή του AIDS, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλεας λόγω καθυστέρησης μεταφοράς στο νοσοκομείο

11/2 αυτοκτονία μετανάστη από την Υεμένη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης

13/2 αυτοκτονία Πακιστανού μετανάστη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19/02

17:00 ΚΑΜΑΡΑ

Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Όταν δολοφονούσαν τους μετανάστες δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν μετανάστης.

Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, της φασιστικοποίησης και του κοινωνικού κανιβαλλισμού, σύμβολο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού έγινε το φριχτότερο μέσο της εξουσίας απέναντι στην κοινωνία.Το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η αλαζονεία της εξουσίας εξάλλου φάνηκε και από τον συνακόλουθο βιασμό της γλώσσας,όσον αφορά την πολιτική της απέναντι στους καταπιεσμένους. Τα πογκρόμ ονομάστηκαν Ξένιος Δίας,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,κέντρα φιλοξενίας. Ήταν τόσο ζεστή η φιλοξενία,που κάποιοι δεν άντεξαν.Προφανώς φιλοξενία σημαίνει έλλειψη περίθαλψης, παγωμένοι τοίχοι,συρματοπλέγματα. Σε τέσσερις μέρες,τρεις νεκροί. Τρίτη 10/2 νεκρός Αφγανός πρόσφυγας 23 ετών,ασθενής του AIDS λόγω καθυστερημένης μεταφοράς στο νοσοκομείο. Τετάρτη 11/2 πρόσφυγας από την Υεμένη αυτοκτονεί στο σύγχρονο κολαστήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 13/2 Πακιστανός πρόσφυγας αυτοκτονεί στην Αμυγδαλέζα. Τόση φιλοξενία είχαμε να δούμε από τα γκουλαγκ και το Άουσβιτς.
Όσο το κράτος θα στήνει τείχη στον Έβρο, σύγχρονα Νταχάου στις πόλεις μας και θα αμολά τα ένστολα σκυλιά του όταν οι ταξικοί αδερφοί μας,ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, φύλου και φυλής, θα εξεγείρονται, τόσο θα μας βρίσκει απένατι με το κεφάλι ψηλά και τις γροθιές σφιγμένες.

Πορεία Πέμπτη 19-2 17.00 Καμάρα

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μάυρο-Κόκκινο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/02

23 μέρες «αριστερής διακυβέρνησης» και η λίστα με τους νεκρούς μετανάστες στα τμήματα και στα στρατόπεδα διευρύνεται. Την Τρίτη 10/2 νεαρός Αφγανός πρόσφυγας, κρατούμενος της Αμυγδαλέζας, έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού. Μια μέρα μετά, μετανάστης από την Υεμένη αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 13/02, ένας ακόμη μετανάστης αυτοκτόνησε στην Αμυγδαλέζα, μην αντέχοντας να ζει αυτό που εμείς, αποσβωλομένοι, αντικρίζαμε στις οθόνες μας από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Κρεβάτια χωρίς στρώματα, έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, απουσία στοιχειώδους υγιεινής, απάνθρωπη συμπεριφορά των ανθρωποφυλάκων, ξύλο, εισβολές ένστολων γουρουνιών όταν τα κεφάλια σηκώνονταν. Χτες, με αφορμή έναν θερμοσίφωνα που «έσκασε», οι κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας ξέσπασαν, για να τους επαναφέρουν στην τάξη τα ΜΑΤ. Αυτή η «ειδυλλιακή» κατάσταση, μας υπενθυμίζει ότι σ΄αυτόν τον τόπο ΥΠΑΡΧΕΙ κράτος κι εξουσία, υπάρχουν άνθρωποι που τιμωρούνται ανάλογα με το χρώμα και την καταγωγή τους, υπάρχουν άνθρωποι α’, β΄ και γ΄ κατηγορίας. Αυτή λοιπόν την κατάσταση καλούμαστε όλοι να ανατρέψουμε. Οι εξαγγελίες του υπουργού δεν μας αρκούν ούτε ξεπλένουν το αίμα που έχει στα χέρια της ήδη αυτή η κυβέρνηση.

Μέχρι το τελικό γκρέμισμα του τελευταίου στρατοπέδου συγκέντρωσης και την απελευθέρωση του τελευταίου μετανάστη από τα κρατητήρια θα μας βρίσκουν απέναντί τους, στον δρόμο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΚΑΜΑΡΑ, 17:00

EΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

resized-50b3323b7ebb6d266cb2879693a31319

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19/2

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ 17:00

Σχολείο – ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας