Πάτρα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των 26 μεταναστών

apergia_patra_ipposΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 26 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

που βρίσκονται στις φυλακές Πάτρας απο 11 έως 14 μήνες πέραν της
ποινής που τους επιβλήθηκε για παράβαση του νόμου περι μεταναστών

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Οι μετανάστες, αφού εκδιώχθηκαν βίαια από τις περιοχές τους εξαιτίας της δυστυχίας, της φτώχειας και των πολέμων που διεξάγει η παγκόσμια κυριαρχία και αφού επιβίωσαν -οι πιο τυχεροί- από βέβαιο πνιγμό στα σαπιοκάραβα που τους μεταφέρουν στο Αιγαίο και θάνατο από τις νάρκες στα σύνορα του Έβρου, έφτασαν στο εσωτερικό του Δυτικού κόσμου και αποτελούν ουσιαστικά μια στρατιά ανέργων, εξαναγκασμένων να κερδίσουν την επιβίωση τους μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες ομηρίας που επιβάλλουν τα αφεντικά. Τα τελευταία χρόνια βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατασταλτική επίθεση εγκλειόμενοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ο έλεγχος και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς το εσωτερικό των επικρατειών άλλοτε αποσκοπεί στην πλήρη αναχαίτιση της εισόδου και άλλοτε στην είσοδο μεταναστών με τους όρους που θέτουν οι τα κράτη και τα αφεντικά.

Στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο, οι μετανάστες είναι οι σύγχρονοι είλωτες που ξεζουμίζονται στα εργασιακά κάτεργα, και όταν «περισσεύουν» είναι οι παρίες που είτε φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς καν το πρόσχημα κάποιου αδικήματος είτε δολοφονούνται (στις νάρκες του Έβρου και στον πάτο του Αιγαίου).

Στεκόμαστε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακίσεις και τις επιχειρήσεις- “σκούπα” που αποσκοπούν στον εγκλεισμό, τον έλεγχο την καταστολή και την εξόντωση οποιουδήποτε ορίζεται από το κράτος ως ξένος και διαφορετικός.

Όσο πιο γρήγορα οι καταπιεσμένοι -ντόπιοι και ξένοι- αποκτήσουμε συνείδηση της κοινής μας μοίρας, συλλογικοποιηθούμε και αντεπιτεθούμε στους καθημερινούς μας δυνάστες, δηλαδή στο κράτος, τα αφεντικά και τους συμμάχους τους τόσο το καλύτερο για όλους μας.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»