“Φιλοξενία” επ’ αόριστον

18mhno

Επ’ αόριστον “φιλοξενία” σε στρατόπεδα συγκέντρωσης…

Αυτό πρότεινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο κράτησης (18 μήνες) σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τον Αύγουστο του 2012, με την έναρξη της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, ξεκίνησε και η πολιτική του μαζικού εγκλεισμού των χωρίς χαρτιά. Τον Φεβρουάριο του 2014 συμπληρώθηκε το 18μηνο για 300 μετανάστες ενώ άλλοι 7.500 κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά κρατητήρια. Θα συνεχίσουν να κρατούνται επ’ αόριστον.

Η συνεχής “υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών που καταγγέλουν οι ηθικολόγοι των ΜΚΟ, δεν είναι συνέπεια αλλά η βασική ιδέα της διαχείρισης της κοινωνίας με στρατιωτικούς όρους.

Κλείνοντας νοσοκομεία και ανοίγοντας φυλακές, εκτρέποντας νόμους, το κράτος προσπαθεί να συστηματοποιήσει μια συνθήκη βασανισμού και ανελευθερίας. Απέναντι σε επίδοξες μεθοδολογίες χωρικού διαχωρισμού του κόσμου, εμείς επιλέγουμε να σταθούμε ενάντια στην αφομοίωση της κοινωνικής ανισότητας και διπόλων όπως νόμιμος-παράνομος, ντόπιος-μετανάστης. Επιλέγουμε να απαντήσουμε στις τακτικές καταστολής και εξόντωσης που εφαρμόζει το κράτος ενάντια στον οποιοδήποε Άλλο.

Οι αγώνες των μεταναστών μέσα στα κέντρα κράτησης μας δείχνουν το δρόμο!

Ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αγώνας ενάντια στους φασίστες και τα αφεντικά που θέλουν τους μετανάστες αποκλεισμένους, παράνομους εργάτες, ενάντια σε ένα μηχανισμό που μας θέλει πειθαρχημένους στη βαρβαρότητα που ζούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *