Διαδήλωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

poster_dyt_cmyk_vert_2_small

Μαζί με τους μετανάστες εργάτες να γκρεμίσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

H Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά ένα κράτος σε πόλεμο.

Από τον Έβρο ως την Αμυγδαλέζα περίπου 10000 μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται φυλακισμένοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους. Το μόνο ποινικό αδίκημα που διέπραξαν είναι ότι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τόπους όπου ο καπιταλισμός έχει ταυτιστεί με το μαζικό θάνατο. Από πολέμους στους οποίους η ελλάδα έχει (και αυτή) ενεργή συμμετοχή.

Τα περίπου 15 στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούν συτή τη στιγμή, αλλά και τα κατά τόπουα αστυνομικά κρατητήρια, “υποδέχτηκαν” τα θύματα των φασιστικών πογκρόμ του “Ξένιου Δία”, έτοιμα να προσφέρουν ωμή ελληνική φιλοξενία. Σήμερα, παρόλο που πολλοί από τους έγκλειστους μετανάστες έχουν εκτίσει το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης, συνεχίζουν να κρατούνται επ’ αόριστον αφού έτσι αποφάσισε το νομικό συμβούλιο του κράτους. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών κατασκευάζουν γύρω τους μια κοινωνία στρατόπεδο, μια κοινωνία ελέγχου, με προφανή οφέλη για την κοινωνική σταθερότητα και επίκεντρο τη στρατιωτική διαχείριση της εκμετάλλευσης της εργασίας.

Οι φυλακισμένοι μετανάστες, με τις εξεγέρσεις, τις αποδράσεις και τις απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης δείχνουν αξιοπρέπεια και επιλέγουν να αγωνίζονται. Στεκόμαστε δίπλα τους, όχι απλά για λόγους ανθρωπισμού αλλά γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας καθώς το ίδιο σύστημα που τους φυλακίζει απεργάζεται και τη δική μας υποταγή.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

30/05/2014, 18:00

Πλατεία Περιστερίων (πάνω από την παλιά Λαχαναγορά)

Immigrants and local workers together

demolish concentration camps

Demonstration 30/05/14, 18:00 Peristerion Square (above the old Lachanagora)

Punëtor emigrante dhe vendas së bashku

të shkatërojmë Kampet e përqendrimit

Demonstrim 30/05/2014, 18:00 Sheshi i Peristerion (mbi Lachanagoran e vjetër)

          poster_alb_A3                       poster_eng_A3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *